Caroline Engvall

Special guest

Caroline Engvall, 39, är journalisten och författaren som står bakom de uppmärksammade böckerna ”14 år till salu” (2008), ”Skamfläck” (2011), ”Skuggbarn - den okända sexhandeln med svenska barn” (2013) och "Virtuell våldtäkt - om unga och sexbilder på nätet" (2015). 2017 släpptes Caroline Engvalls kritikerrosade deckardebut "Ärren vi bär".

Böckerna skildrar gripande, sanna historier om unga som använder sex som självskadebeteende, barn som säljer sex och som blir sålda av andra – så kallad inhemsk människohandel - samt barns utsatthet på nätet. ”14 år till salu” har sålt i över 200 000 exemplar och fick platinapocketpris på Bok- och biblioteksmässan 2010.

Caroline har också grundat hjälpsajterna intetillsalu.se och safeselfie.se, driver poddarna Vägen framåt och Ecpod (i samarbete med barnrättsorganisationen Ecpat) samt gör tv-dokumentärer om ämnet.
Hon blev också ”Årets modiga Mama” på Årets mama-galan 2011 och har också tilldelats Stenbeckstipendiet och Skandias Idéer för livet-stipendium.

Caroline föreläser regelbundet om barn i svensk sexhandel för bland annat skolor, åklagare, poliser, socialtjänst etc och hon har också, på uppdrag av Stockholms stad, skapat utbildningssatsningar för stadens elevhälsa och socialsekreterare om unga som använder sex mot som självskadebeteende samt unga som har sex mot ersättning.
Hon är också moderator och har lett flertalet paneler, bland annat i Almedalen.

2013 blev 14 år till salu teaterföreställning. Den spelades på Turteatern i Stockholm innan den började turnera i landet.

I september 2014 valde H.M. Drottning Silvia personligen Caroline Engvall till förste talare på stiftelsen Childhoods 15-årsjubileum. Caroline Engvall har också föreläst för Prinsessan Sofia, om unga och utsatthet på nätet.

Caroline Engvall has been a guest on 1 episode.